Historia

 

Borgå Hästvänner rf. - Porvoon Hevosystävät ry. perustettiin v.1946. Ensimmäiset kokoukset, pöytäkirjat ja säännöt olivat ruotsinkielisiä. Alunperin yhdistyksen tarkoituksena oli koota hevosmiehet ja raveista kiinnostuneet yhteen Porvoon Mlk:n ja kaupungin alueella. Alussa järjestettiin varsanäyttelyitä ja jalostusneuvontaa, mutta jo v.1947 ajettiin Jakarin kylässä ja Kiialan kartanolla, maantien suoralla n. 1km:n ajot. Samana vuonna yhdistys liittyi Suomen Ravirenkaaseen (nyk. Suomen Hippos).

1950- ja 60- luvulla oli varsin vilkasta jäärata toimintaa. Vuoroin ajettiin Veckjärven jäällä ja Porvoonjoella Kokonniemen edustalla n.1km:n pituisella ellipsin muotoisella radalla. Päivällä ajettiin ravit ja illalla tanssittiin Porvoon Seurahuoneella, jossa oli myös palkintojenjako. Silloin ajettiin kunniasta ja kultakelloista, rahapalkintoja ei ollut.

1970-luvulla etelän talvet lämpenivät, eikä kunnon jäitä enään ollut. Puhuttiin jopa, että kalamiehet sotkivat hevosihmisten toimintaa kairaamalla pilkkireikiä jäälle - useat ravit jouduttiin perumaan, koska radalle oli noussut vettä.Osittain tästä johtuen hevosmiehet kyllästyivät ja yhdistyksen toiminta uinahti yli kymmeneksi vuodeksi.

1980-luvulla hiljaisuus hiersi erinäisiä hevosmiehiä Porvoon alueella ja pidettiin useita keskustelukokouksia siitä, tulisiko seura herätellä henkiin vai ei. Porvoon Mlk oli nimittäin tehnyt raviratavarauksen Kokonniemeen, silloiseen perustettavaan liikuntakeskukseen. Kiinnostus heräsi ja v.1985 selvitettiin välejä Suomen Hippos ry:n ja Nylands Läns Hästavelsförbund rf:n kanssa. Toimintaa kaivattiin ja jo talvella 1987 ajettiin Kiialan kartanon mailla Hattulassa 1km:n radalla paikallisravit. Tapahtuma oli yleisömenestys, maksaneita katsojia oli toista tuhatta. Tästä innostuneet hevosystävät ja Porvoon Mlk tekivät ensimmäisen vuokrasopimuksen 800m. raviradan alueesta Kokonniemeen. Varhaisessa vaiheessa huomattiin, että jos tarkoituksena on järjestää paikallisraveja, rata ja alueet olivat aivan liian pienet. Rata käännettiin ja siirrettiin n.100m. pohjoiseen ja seuraavana vuonna tehtiin uusi 12,4ha:n ja kilometriradan uusi vuokrasopimus Mlk:n kanssa.

1988 aloitettiin rakennustyöt Kokonniemessä. Mutkia oli matkassa sekä pehmeän pohjan että rakennusaineiden koostumuksien kanssa. Hevosmiehiä syytettiin pohjavesialueen saastuttamisesta, ja työt keskeytettiin Mlk:n toimesta n. puoleksi vuodeksi. Porvoon Mlk:n suunnitteluinsinööri oli tehnyt maaperätutkimukset ja raviradan suunnittelun, mikä edesauttoi rakennustöiden jatkumista. Alueella tehtiin 4700 kiintokuutiometrin maaleikkaukset, ja yli 60000 kuutiota tuhkaa ja kuonaa levitettiin radalle talkoovoimin.

1994 rata oli kutakuinkin valmis, mutta jo v.1992 ajettiin ensimmäiset talviravit Kokonniemessä. Tuolloin takasuoralla oli metrin heitto pohjoisen ja eteläkaarteen välillä- "Haitanneeko tuo mitään", miettivät hevosmiehet, "sehän on sama kaikille", ja taas ajettiin. Tämän jälkeen on ajettu kesäravit toukokuussa ja nyt myös poniraveja sekä laukkakilpailuja useana vuonna.

2002 valmistui viiden hevosen valjastuskatos, joka on lisännyt radan harjoituskäyttöä entisestään, kuten myös Porvoon Mustang ry:n ratsastuskentän valmistuminen raviradan kupeeseen. Ratsastuskoulun sijainti naapurissa on mielestämme positiivinen asia ja ennen kaikkea olemme saaneet olla rauhassa suurimmilta tihutöiltä.